Muffinki z budyniem?
Dla wszystkich dzieciaków, które uwielbiają piec i pomagać w kuchni mam mój ulubiony przepis na babeczki z budyniem.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół kostki rozptopionego masła lub margaryny
- opakowanie Waszego ulubionego budyniu
- 20 papilotek do babeczek
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki (oprócz budyniu) wsyp do miski i zmiksuj przy użyciu miksera.
- Budyń zrób według przepisu zawartego na opakowaniu- użyj 400 ml mleka zamiast 500 ml.
- Papilotki rozłóż na blaszce tak, aby się ze sobą nie stykały. Wlej ciasto do papilotek przy pomocy łyżki przykrywając tylko ich dno. Nastepnie wyłóż na ciasto budyń, a potem zalej go resztą ciasta.
- Piecz babeczki w 180℃-200℃ około 20 minut.
Smacznego!
K.M.
- redaktor
- nie nudzę się w domu