Dla wszystkich dzieciaków, które uwielbiają piec i pomagać w kuchni mam mój ulubiony przepis na babeczki z budyniem. 

Składniki: 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • pół kostki rozptopionego masła lub margaryny
  • opakowanie Waszego ulubionego budyniu
  • 20 papilotek do babeczek

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki (oprócz budyniu) wsyp do miski i zmiksuj przy użyciu miksera. 
  2. Budyń zrób według przepisu zawartego na opakowaniu- użyj 400 ml mleka zamiast 500 ml.
  3. Papilotki rozłóż na blaszce tak, aby się ze sobą nie stykały. Wlej ciasto do papilotek przy pomocy łyżki przykrywając tylko ich dno. Nastepnie wyłóż na ciasto budyń, a potem zalej go resztą ciasta.
  4. Piecz babeczki w 180℃-200℃ około 20 minut.

Smacznego!

Szybkie i dobre muffiny z budyniem foto

K.M.